Tweede trimester ’15 – ’16

Biotechnicum sluit trimester af.

Op vrijdag 25 maart 2016 werd op het Biotechnicum het trimester afgesloten met een mooie viering. Tijdens de viering werd op passende wijze stilgestaan bij de gebeurtenissen van dinsdag 22 maart 2016. De bezinnende teksten werden afgewisseld met muziek en dans. Het werd een mooie en aangrijpende viering. Bekijk hieronder enkele sfeerbeelden..

[picasaview album=’Allen_Paasviering’ instantview=’yes’]

6NGTW, 6DLTW en 6BIO op excursie in Haspengouw

Op vrijdag 18 maart 2016 stond er voor de leerlingen van 6 TSO een leeruitstap naar Haspengouw op het programma. Deze landschapsexcursie werd georganiseerd in het kader van het leerplan aardrijkskunde 3de graad. We toerden met de bus door dit prachtig stukje Limburg en stapten zeer regelmatig uit om een eindje te wandelen en verscheidene (agrarische) landschapselementen te bestuderen. Een lokale en zeer gepassioneerde gids heeft ons hierin bijgestaan. Vakwerkhuizen, cultuurtaluds, bodemerosie, mergelondergronden en kasteeldorpen hebben geen geheimen meer voor onze leerlingen!

[picasaview album=’6TSOBrengtBezoekAanHaspengouw’ instantview=’yes’]

Dhr. José Hildo bezoekt onze school…

In het kader van de campagne van Broederlijk Delen ‘Met een leven speel je niet’ kwam Dhr. José Hildo uit Colombia verduidelijking  geven bij de problematiek van de inheemse bevolking. Zijn authentiek getuigenis, gekruid met zijn ontwapende charme, raakte een snaar bij de leerlingen. Hij vertelde over zijn baston die op de vlucht van Bogota naar Zaventem verloren was gegaan, maar die hij op de terugweg ging trachten op te sporen. Met humor en muziek slaagde hij erin echt contact met de leerlingen te maken en hen te verleiden tot een open dialoog.
Nadien kreeg  de Colombiaanse gast en zijn tolken, samen met deken Coenegrachts een rondleiding op onze school van Dir. Schijns en T. A. Luc Martens.

[picasaview album=’BroederlijkDelen’ instantview=’yes’]

Zesdes trekken naar Barcelona

Dinsdag 22 maart 2016 vanaf 20.00 uur vertrekken onze leerlingen van het zesde jaar met de bus richting Barcelona. Onder begeleiding van enkele leerkrachten zullen ze er ongetwijfeld een mooie tijd beleven.

Volg hun activiteiten via deze blog. We wensen hen alvast een aangenaam verblijf in Barcelona…

4B1 en 4B2 verzorgen de dieren

Wie dieren heeft weet dat deze veel aandacht en verzorging nodig hebben. Ook de leerlingen van onze school ondervinden dit elke keer tijdens de praktijklessen. In 4B1 en 4B2 stonden voor de verandering eens geen koeien of varkens op het programma, maar wel de hoeven van de pony en de ezel.
Onder het toeziend oog van dierenarts Wim Leen mochten de leerlingen zelf eens proberen om de hoeven van deze dieren te snijden, knippen en vijlen.
De leerlingen vonden het een zeer leerrijke ervaring. De pony en de ezel, die waren natuurlijk blij met hun “nieuwe schoentjes”.

[picasaview album=’4B1_4B2_VerzorgingDieren’ instantview=’yes’]

3B maakt instectenhotel

Tijdens het tweede trimester maakten de leerlingen van 3B een insectenhotel. Op deze manier kunnen de nuttige insecten makkelijk en veilig overwinteren. Nu maar hopen dat het hotel snel volgeboekt is.

Het Promoteam hoger onderwijs op bezoek bij onze zesdejaars

In het kader van de studiekeuzebegeleiding voor onze zesdejaars was er donderdagnamiddag een delegatie van het ‘Promoteam hoger onderwijs’ te gast in de klassen 6Bio en 6NGTW. Dit team bestaat uit een aantal studenten uit de Limburgse hogescholen en universiteiten. Zij kwamen onze leerlingen meer vertellen over hun studiekeuzeproces en hun ervaringen als student in het hoger onderwijs. Hoe hebben zij hun keuze gemaakt? Welke moeilijkheden bracht dat met zich mee? Wie of wat hielp hen daarbij? Welke hindernissen zijn verbonden aan het leven van een student, en hoe overwin je die? Hoe maak je een positieve keuze, vanuit je eigen belangstelling en mogelijkheden?

Onze leerlingen waren zeer geboeid door de uiteenzettingen! Met mondjesmaat kwamen er dan ook verschillende vragen vanuit de klasgroepen.
We hopen dat op deze manier onze laatstejaars weer een stapje dichter bij een juiste studiekeuze zijn gekomen!

[picasaview album=’PromoteamHogerOnderwijsOpBezoek’ instantview=’yes’]

Biotechnicum neemt deel aan de voorrondes van de SVS zaalvoetbalcompetitie

Woensdag 9 maart 2016 stonden de voorrondes van de SVS zaalvoetbalcompetitie op het programma. Jesse, Roy, Quinten, Ian, Siebe, Thomas, Kay en Jeroen zouden de kleuren van onze school waardig gaan verdedigen.

Onze eerste tegenstander was het Stedelijk Humaniora uit Dilsen. Het is altijd fijn om goed te beginnen aan het tornooi dus winnen was de boodschap. Onze jongens hadden dit zeer goed begrepen. Met mooi voetbal en snelle combinaties speelden we onze tegenstanders regelmatig uit verband. Kay wist het doel goed staan en kon 2x kort na mekaar scoren, dit was een super start van de wedstrijd. Ook Roy ging geregeld op wandel met de bal en prikte eveneens raak. De actie van de wedstrijd kwam van onze Quinten, hij toonde ons het betere zolenwerk en zette een prachtige “panna” om het in zaalvoetbaltermen te zeggen. Bij de rust stond het 3-1, dit zag er heel goed uit. Toch mochten we de concentratie niet verliezen want er kwam ook nog een 2de helft. Het team uit Dilsen kwam beter in de wedstrijd en zette ons goed onder druk, wij wisten even niet van welk hout pijlen maken, zo kregen we de 3-2 en 3-3 gemakkelijk binnen. Toegegeven, de tegenstander was op dit moment van de wedstrijd duidelijk de betere, gelukkig bleef de schade beperkt voor ons. In de aller laatste minuut begon Roy aan een geweldige solo, man na man werd gepasseerd, zelfs de doelman liet hij het nakijken, de beslissende 4-3 stond op het bord. We begonnen dus met een overwinning aan het tornooi, een ideale start.
De 2de partij mochten we aantreden tegen de middenschool van Neeroeteren. We hadden de smaak te pakken en gingen verder op hetzelfde elan. Mooie combinaties, goed verdedigen, snel omschakelen, het spel van het Biotechnicum was heel compleet en werd terecht beloond met enkele mooie doelpunten. Quinten, Roy en onze zwemmer Jesse brachten de score op 3-0. Ook in de 2de helft bleven onze jongens de controle over de wedstrijd behouden, al resulteerde dat niet in de nodige doelpunten. Jeroen kon net voor het eindsignaal nog een 4de maal de bal tegen de touwen duwen. De eindscore was 4-1, een topprestatie.
Als we nu ook nog eens de laatste wedstrijd tegen de middenschool van Maaseik zouden winnen dan mochten we doorgaan naar de volgende ronde voor het Limburgse Kampioenschap, dat zou pas een bekroning zijn. Deze beslissende wedstrijd had alles weg van een thriller. In de beginfase waren we even onder de indruk van de tegenstanders, zij waren gemiddeld een “kopje” groter maar geen paniek, een snelle balcirculatie en een goede organisatie moest ons antwoord zijn. Het spel golfde mooi heen en weer met een overvloed aan kansen langs beide zijden. Het was een aangenaam en voor de leerkrachten een spannend kijkstuk om volgen. We kwamen voor het eerst op achterstand, dit zorgde voor enige paniek. Toch kregen we ons spel terug op de rails, de combinaties kwamen er terug uit en we werden beloond voor onze inzet, de gelijkmaker kwam er via Jeroen. De tegenstanders waren niet onder de indruk en staken ook een tandje bij, wij kwamen steeds meer onder druk maar onze doelman Kay wist schot na schot te pareren, een echte topprestatie leverde hij af. Heel lang bleef het 1-1 tot onze Quinten zijn moment zag, daar knalde hij de 2-1 op het bord, de kwalificatie voor de volgende ronde was dicht bij. Toch bleven we het moeilijk hebben en op een tegenaanval kregen we een koude douche, de mannen van Maaseik konden met 3 allen op ons doel afgaan en speelden het slim uit, 2 – 2. Dit was ook de eindstand. Strafschoppen zouden nu bepalen wie er naar de volgende ronde mocht gaan. Helaas scoorden wij hier 1x minder dan de tegenstanders.
Wij willen alle deelnemers heel erg bedanken voor de deelname en goede vertegenwoordiging van ons zaalvoetbalteam. Jullie hebben dat super goed gedaan, proficiat!

[picasaview album=’SVS_voorrondesZaalvoetbal’ instantview=’yes’]

Warme chocomelk voor Broederlijk Delen

Op donderdag 10 maart wordt er tijdens de middagspeeltijd op de speelplaats warme chocomelk verkocht. Je betaalt slechts 0.50 euro voor een bekertje chocomelk.

4PDMT en 5DLTW spreken Frans in Luik

Een taal kan je maar leren door te doen. Met dat motto in het achterhoofd trokken 4PDMT en 5DLTW op dinsdag 23 februari naar de Luikse binnenstad om er zich met enkele gerichte opdrachten te laten onderdompelen in een Franstalige omgeving. De schroom moest natuurlijk wat overwonnen worden en het ging soms met horten en stoten, maar over het algemeen wisten onze leerlingen – wereldburgers als ze zijn – zich best uit de slag te trekken.

In de namiddag reed het gezelschap dan nog wat dieper Wallonië in, meer bepaald naar Sprimont, waar geheel in de lijn van het vakgebied landbouw een bezoek werd gebracht aan het melkveebedrijf van Luc Corstjens. De interesse was erg groot, voor het bedrijf zelf zowel als voor de verschillen tussen landbouw in Vlaanderen en Wallonië.
Zo werd het een gevarieerde en leerrijke uitstap, missie geslaagd…

[picasaview album=’4PDMT5DLTW_BezoekAanLuikEnSprimont’ instantview=’yes’]

Infodag basisschoolverlaters: geslaagd!

Op vrijdag 26 februari 2016 werd op onze school voor de eerste keer een infoavond georganiseerd voor de basisschoolverlaters en hun ouders. De directeur van het Biotechnicum heette alle aanwezigen van harte welkom. De structuur van de eerste graad werd duidelijk uitgelegd door de coördinatrice van de eerste graad. Daarna werden de verschillende keuzevakken (Latijn, agro-biotechnieken, technologische activiteiten, crea en sport & wetenschappen) voorgesteld door de vakleerkrachten. Elk op hun eigen manier. Dit alles werd afgewisseld met muzikale pauzes onder begeleiding van de MO-leerkracht. Een dikke proficiat aan ons koor, jullie waren subliem!

Achteraf kregen de ouders de kans om meer informatie te verzamelen bij de verschillende vakleerkrachten. Met een glaasje wijn, een frisse pint of een lekker glas cola, werd deze avond door alle ouders gesmaakt. En nu maar hopen dat jullie elk de juiste keuze maken.

Graag nodigen we jullie van harte uit op onze infodag (zaterdag 30 april 2016) en onze openderudag (zondag 1 mei 1016). Tot binnenkort!

[picasaview album=’InfoavondBasisschoolverlaters’ instantview=’yes’]

 5NGTW plaatst omheining op Smeetshof

De leerlingen van 5NGTW voerden beheerswerken uit op het Smeetshof in Bocholt. Samen met enkele vrijwilligers van natuurpunt plaatsten ze omheiningen rond 2 poelen. Dit was nodig omdat de leverbotslak hier voorkomt. De weilanden worden door runderen begraast en kunnen sterven als ze de leverbotparasiet binnen krijgen. Deze gebruikt de slak als tussengastheer. Voor onze leerlingen was het een zeer leerrijke en gezellige voormiddag.

[picasaview album=’5NGTW_OmheiningSmeetshof’ instantview=’yes’]

5NGTW hakselt de wilgentakken

De leerlingen van 5NGTW trokken naar de poelen in Veldhoven. De afgezaagde wilgentakken werden er gehakseld. De hakselaar werd ter beschikking gesteld door de gemeente, hiervoor onze dank. Omdat de akker te drassig was, geraakten de machines niet dicht bij de takken. Hierdoor moest er vrij ver met deze zware takken gedragen worden. Onder de deskundige begeleiding van M. Schouteden hebben we een volle kar gesnipperd hout op school opgeslagen. Deze snippers worden gebruikt om de plantenborders rond de school weer te voorzien van verse houtsnippers. Op deze manier kunnen we onze nieuwe leerlingen en jullie weer aangenaam ontvangen op onze opendeurdag van zondag 1 mei 2016.

[picasaview album=’5NGTW_HakselenPoelen’ instantview=’yes’]

1B neemt deel aan projectweek met als thema: ‘Feestvieren’

Tijdens de week voor de krokusvakantie hadden de leerlingen van 1B1 en 1B2 een tweede projectweek: “Feestvieren”. In deze week vonden allerlei vakoverschrijdende activiteiten plaats. Zo creëerden de leerlingen allerlei tafelversieringen voor hun feestmaaltijd op de slotdag. Ze ontwierpen originele placemats, mooie menukaarten en uitnodigingen. Ze leerden servetten plooien en theelichthouders maken.
Op dinsdag mochten ze cupcakes versieren met suikerpasta en verschenen er heel originele creaties. Er stond ook een voedingsmiddelenonderzoek op het programma. Het boodschappenlijstje werd berekend en samengesteld.
Bakker Knapen was dit jaar ook alweer bereid om de leerlingen op donderdagvoormiddag een boeiende uiteenzetting te geven in de bakkerij. Ook het warme worstenbroodje viel bijzonder in de smaak. Bij deze nogmaals hartelijk dank!
En dan de slotdag! Er werd een clipje gemaakt van een lied en een aangeleerde dans. Na de pauze in de voormiddag werd het feestmaal door de leerlingen voorbereid. Hmm… wat smaakte alles! Na de afwas werd de projectweek afgesloten met een passende film: Dik Trom.
Het was een “fantastische” week!!!

Capaciteitsbepaling 2016 – 2017

Het inschrijvingsrecht bepaalt dat elke school in Vlaanderen op voorhand haar capaciteit (het aantal leerlingen dat toegelaten wordt) moet kenbaar maken en bovendien moet meedelen vanaf wanneer de inschrijvingen starten.

Voor het Biotechnicum geldt het volgende:

  • De capaciteit voor 1A is vastgelegd op 88 leerlingen

  • De capaciteit voor 1B is vastgelegd op 24 leerlingen

  • De capaciteit voor 2A is vastgelegd op 88 leerlingen

  • De capaciteit voor 2BVL is vastgelegd op 30 leerlingen

  • Voor de hogere jaren moet er geen capaciteit vastgelegd worden

Inschrijvingen:

  • Van 11 maart 2016 tot 25 maart 2016 voor de voorrangsgroepen.
    → broers en zussen van leerlingen op het Biotechnicum en kinderen van personeelsleden. Na 25 maart 2016 vervalt de voorrang.

  • Vanaf 11 april 2016 voor alle andere leerlingen.

De leerlingen die nu al les volgen in het Biotechnicum hebben ALTIJD voorrang en hoeven zich niet aan deze inschrijfdata te houden.

Inschrijven kan van maandag t.e.m. vrijdag tijdens de schooluren (08.00 u. – 16.00 u.). U dient enkel de identiteitskaart mee te nemen.

Dikketruiendag in het Biotechnicum

Op maandag 15 februari 2016 heeft de leerlingenraad van onze school een drietal acties uitgewerkt in het teken van de dikketruiendag. Eén van deze acties was een dikketruienwedstrijd. Alle klassen kregen de kans zich vooraf in te schrijven. Per klas kreeg één leerling de opdracht zoveel mogelijk kledingstukken aan te trekken. Een jury bestaande uit vertegenwoordigers van de leerlingenraad en leerkrachten telden zeer nauwkeurig alle kledingstukken. De gelukkige winnaar (klas), met maar liefst 77 kledingstukken.. is 4T2. Zij krijgen volgende week een ontbijt aangeboden door de school!
Verschillende lessen stonden in het teken van milieu en klimaat.
De volledige week kunnen leerlingen en personeel nog oude kledij binnen brengen. Deze zal achteraf door de directie en enkele leden van de leerlingenraad overhandigd worden aan het opvangcentrum te Hechtel.

[picasaview album=’Allen_DikkeTruiendag’ instantview=’yes’]

Tweede en derde graad neemt deel aan VOET-dag

Op woensdag 3 februari 2016 werd er op onze school voor de eerste keer een multiculturele dag georganiseerd. Op deze manier maakten de leerlingen van de tweede en derde graad kennis met verschillende aspecten uit andere culturen. Er werd Chinees gekookt, djembé gespeeld, Afrikaans gedanst, gebreakdancet, gerapt, enz. Sommige leerlingen werden even een olievatenpercussionist of een eco-percussionist. Zelfs de Belgisch kampioen Fatty K, eveneens gekend als ‘Ken Beatbox’, was naar onze school afgezakt om zijn kunsten met ons te delen! Vele meisjes en enkele jongens gingen naar huis met een hennatatoeage of een Ethiopisch juweel. Het was een leerrijke en geslaagde dag.

[picasaview album=’TweedeEnDerdeGraad_VOETDag’ instantview=’yes’]

1B sluit projectweek af met een dans

De leerlingen van 1B van het Biotechnicum genoten in de week van maandag 1 februari tot en met vrijdag 5 februari 2016 van hun projectweek ‘Feestvieren’. Deze projectweek werd op vrijdag afgesloten met een leuk dansje. Bekijk hieronder onze leerlingen van 1B in actie.

Proficiat aan onze handballers, jullie waren voortreffelijk

Op woensdagnamiddag 3 februari 2016 trokken onze leerlingen van de eerste graad naar het Provinciaal Kampioenschap handbal in Neerpelt. Onze jongens en meisjes namen het op tegen Neerpelt en Hasselt.

De eerste wedstrijd speelden we een verdienstelijke wedstrijd tegen Neerpelt, maar de tegenstander was te sterk voor ons. Vooral de individuele klasse van sommige tegenstanders deden ons de das omgedaan.

De tweede wedstrijd speelden we tegen de sportschool van Hasselt. Deze jongens speelden in clubverband competitie waardoor onze kansen op winst al snel verdwenen waren. Door het verlies van deze twee wedstrijden zijn we uitgeschakeld in de competitie. Een dikke proficiat aan onze spelers en speelsters: Tommo Lijmer, Wout Loenders, Lennert Ceyssens, Senne Jaspers, Lukas Lipkens, Diete Crijns, Rosalie Bobbink en Lucinda Esprit. Bedankt voor jullie inzet.

[picasaview album=’SVS_Handbal’ instantview=’yes’]

Leerlingen van de eerste graad begeven zich op glad ijs

Op woensdag 3 februari 2016 trokken de leerlingen van de eerste graad met de bus naar de schaatsbaan van Maaseik. Met een dikke winterjas, een sjaal, een muts en lekker warme handschoenen begaven ze zich op het ijs. Het werd een sportieve voormiddag…

[picasaview album=’EersteGraad_SchaatsenInMaaseik’ instantview=’yes’]

X-mos 2016 was weer een feest… een feest!

Volgens de traditie vierden op vrijdag 29 januari 2016 de zesdejaars  Chrysostomos… of anders gezegd: “de (hopelijk) laatste honderd dagen van hun studieloopbaan in het secundaire onderwijs”. Heel dit feest is eigenlijk gewijd aan de heilige aartsbisschop van Constantinopel, Johannes Chrysostomus, wiens feestdag op 27 januari valt. Hij was een echte prediker en redevoerder, maar daar denken de leerlingen nu niet meer aan.

Onze zesdes begonnen hun dag met een stevig ontbijt met spek en eieren, gebakken door enkele leerkrachten. Om half negen stelden de zesdejaars hun Chrysostomosshow voor aan alle leerlingen en leerkrachten van onze school.

Na de show trokken onze zesdes richting De Steen voor de verschillende speeches en werd er op tijd en stond een stevige pint gedronken.

Eenmaal terug op school stond de bus klaar om naar Butgenbach te vertrekken. In Butgenbach stond een picnick op het programma. In een plaatselijk café kregen ze de kans om de stembanden te smeren en werd de cantus van ’s avonds voorbereid.

Om twintig na negen kwamen ze terug aan op school en stonden er frietjes op het menu. Daarna hebben ze hun tocht verder gezet naar de het parochiehuis voor de cantus. De cantus liep af rond middernacht. De dag werd afgesloten in de plaatselijke horeca-zaken van Bocholt.

[picasaview album=’Laatstejaars_XMos2016′ instantview=’yes’]

Proficiat Stef Keppens!

De eerste ronde van de biologie olympiade leverde voor onze school dit jaar een winnaar op.  Van de 2711 leerlingen gaan er 182 leerlingen door naar de tweede ronde. Proficiat Stef Keppens! Jij bent geslaagd en mag je kans wagen in de tweede ronde. We wensen je alvast veel succes toe!

Biotechnicum neemt deel aan mountainbike tocht in bossen van Opitter en omgeving

Woensdag 3 februari 2016 namen enkele leerlingen van onze school, samen met een aantal leerlingen van het Heilig Hart Bree, deel aan een mountainbike tocht door de bossen van Opitter en omgeving. Gezien de weersomstandigheden van de laatste dagen konden we ons verwachten aan een modderig parcours. De foto’ bevestigen dit zeker. Heuveltjes, afdalingen, smalle paden, de afgelegde weg bood alles om er een leuke sportnamiddag van te maken. Moe maar voldaan en met misschien wel wat koude tenen konden we terugkeren naar het Biotechnicum. Bedankt sportievelingen voor de deelname, jullie hebben dat voortreffelijk gedaan.

[picasaview album=’SVS_Mountainbike’ instantview=’yes’]

Het Biotechnicum Open Schaak is weer begonnen.

Het BOS (Biotechnicum Open Schaaktoernooi) is weeral gestart. Tijdens de middagspeeltijd wordt er geschaakt. Bekijk hier alvast enkele sfeerfoto’s.

Succes aan alle schakers!

[picasaview album=’Allen_BOS’ instantview=’yes’]

Zichtbaar in het verkeer…

Persbericht vanuit ‘Het Belang van Limburg’.
MEEUWEN-GRUITRODE / BOCHOLT – De politiezone Noordoost Limburg gaat tijdens deze donkere dagen extra controleren op fietsverlichting. Ook onderstreept de politie het belang van reflecterende kledij.

Leerlingen BVL actief tijdens de praktijles

De leerlingen van BVL maakten tijdens de lessen plant- en groeimilieu kennis met het begrip reliëf. Ze trokken naar de Finse Piste en voerden op verschillende plaatsen een hoogtemeting uit. Bekijk hieronder een aantal sfeerbeelden.

[picasaview album=’2BVL_PraktijlesPlantEnGroeimilieu’ instantview=’yes’]

“Project Vlajo Ondernemers voor de klas in 6BIO, 6DLTW en 6NGTW”

In het kader van de begeleiding van onze laatstejaarsleerlingen bij het maken van hun keuze naar volgend schooljaar toe, zijn we ook dit schooljaar weer in het project van ‘VlaJo – Ondernemers voor de klas’ gestapt. Op deze manier willen we de leerlingen verder laten kijken dan de (studie)keuze die ze zullen moeten maken. We willen hen al een indruk geven van wat bedrijven verwachten van hun toekomstige werknemers, zodat de leerlingen ook deze kennis kunnen gebruiken bij de keuze van hun studierichting.

6BIO maakte kennis met De heer Peter Van Eylen van LED Techno, Ondernemer van het jaar 2016. LED Techno is een toeleverancier van laboratoriummaterialen. Deze ondernemer liet de leerlingen ervaren wat het vak van ondernemer inhoudt, en dat ze hun dromen moeten navolgen en gewoon doen waar ze zich goed bij voelen.

De klassen 6DLTW en 6NGTW kregen een gastles van De heer Marc Timmermans van Groenbedrijf Van Vlierden. De leerlingen leerden het bedrijf beter kennen, alsook wat van hen als eventueel toekomstig werknemer of ondernemer kan verwacht worden.

[picasaview album=’6BIO6DLTW6NGTW_ProjectVlajoOndernemersVoorDeKlas’ instantview=’yes’]

Schooljaar 2015 – 2016: BOS III

Op woensdag 20 januari 2016, klokslag 18 uur, vond de loting voor de eerste ronde van het derde Biotechnicum Open Schaaktoernooi plaats.

Maar liefst 16 deelnemers strijden om de BOS-wisselbeker. Wie volgt Jef Dalemans op?

Ronde 1 (21-01-2016)

Donderdag 21 januari om 12.28 uur stipt startte de eerste ronde in het fysicalokaal.

Succes aan de deelnemers!

Vrienden bouwen een 18 met autobanden

Sieren en feesten zit in de genen van de Limburgers. Het gebeurt wel eens dat het sieren voor een achttienjarige uit de hand loopt tot grote ergernis van ouders en buren en jolijt van het jonge volk.

Willem Roets uit Kaulille heeft een aantal vrienden en klasgenoten die zijn achttiende verjaardag heel speciaal in de verf of beter in de banden gezet hebben. Sven Oyen, Michiel Kesters, Lander Bernaerts en Stef Keppens bouwden een constructie van staal en banden en plaatsten deze voor het huis van de familie Roets aan de Lillerbaan. Je kon er echt niet naast kijken.

Er kwam stevig materiaal aan te pas en een tractor om het gevaarte te verslepen. Het is de bedoeling dat de constructie van verjaardag tot verjaardag en van huis naar huis doorgeschoven wordt. Zware arbeid die afgerond wordt met een traktatie. De jonge kerels studeren aan het Biotechnicum in Bocholt in het zesde jaar NGTW, het zou een prachtig onderwerp zijn voor een GIP proef. Ze hebben in ieder geval al een staaltje van hun kunnen laten zien.

bron www.hbvl.be

Informatieavond 28 januari 2016

De scholengemeenschap Sint-Michiel stelt haar scholengemeenschap voor op een informatieavond. Tijdens deze informatieavond krijg je een beeld van de scholen en de studierichtingen die er aangeboden worden. Inschrijven doe je door op de uitnodiging te klikken.

Wil je achteraf onze school beter leren kennen, dat kan.

Op vrijdag 26 februari 2016 organiseren we een infoavond voor de leerlingen van het zesde studiejaar.

Tijdens het opendeurweekend krijgen jullie op zaterdag 30 april 2016 de kans om deel te nemen aan twee infosessies: 14.00 uur en  19.00 uur. Zondag 1 mei 2016 zijn jullie welkom tussen 13.00 uur en 18.00 uur op onze opendeurdag

Tentoonstelling over het bos in onze inkomhal

In de inkomhal van onze school staat deze maand een tentoonstelling over het bos. Deze tentoonstelling gaat over verschillende aspecten van het bos zoals: de verspreiding van bos over de wereld en in België, de biodiversiteit, toepassingen van hout. Vooral het duurzame beheer van bos staat centraal. De vzw PEFC die instaat voor de promotie van duurzaam bosbeheer werkte deze tentoonstelling uit voor scholen. De leerlingen van 5L en 6L (optie milieu) en 6NGTW brachten een bezoek aan de tentoonstelling en losten enkele vraagjes op. Dankzij deze tentoonstelling kregen deze leerlingen een ruimere kijk op het duurzaam produceren van hout.

[picasaview album=’TentoonstellingOverHetBos’ instantview=’yes’]

15 februari 2016 – Dikke truiendag

Uitnodiging leerlingenraad: dinsdag 19 januari 2016 vanaf 12.30 uur

Het Biotechnicum sluit het trimester af

Op vrijdag 18 december 2015 sloot het Biotechnicum naar gewoonte het trimester af met een mooie Kerstviering. De viering bestond uit mooie teksten en een kerstverhaal bekeken vanuit het standpunt van de drie koningen. Tussendoor werden er muzikale pauzes ingelast door onze eigen leerlingen en het koor. We wensen alle leerkrachten, leerlingen en ouders, een zalig Kerstfeest en een gelukkig nieuwjaar… tot in 2016.

[picasaview album=’Allen_Kerstviering’ instantview=’yes’]